• +30 27520 26222
  • Λεωφ. Καραμανλή 5 (Επαρ. Οδ. Ναυπλίου - Φρούριου Παλαμιδίου) 211 00 Ναύπλιο

Blog

5ος Παλαμήδειος Άθλος

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός, καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου! Η Διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Φέτος, πρόκειται για την 197η επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Παλαμήδειος Άθλος –Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run, με σύνθημα “Δοκίμασε και εσύ τα όριά σου!“. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη μοναδική εμπειρία της αγωνιστικής ανάβασης του κάστρου του Παλαμηδίου, το οποίο αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,150 χλμ. καθόδου από το κάστρο, αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χλμ.
Οι δρομείς που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα απολαύσουν έναν αγώνα, που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη -με πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις- γιορτή, στον ομορφότερο προορισμό της χώρας μας, το Ναύπλιο!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου, όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Διαδρομές
–  Παλαμήδειος Άθλος, 5χλμ αγωνιστική άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου
–  Αγώνας δρόμου 10χλμ, με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της ΑΙΜΣ
–  Αγώνας δρόμου 3χλμ για όλους και 1,5χλμ junior run.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Παλαμήδειο Άθλο -5 χλμ. και τα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 3 χλμ. και των 1.500μ. στο website Nafplio Castle Run και στο Facebook της Διοργάνωσης.

Εγγραφές
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Παλαμήδειο Άθλο, τα 10 χλμ., τα 3 χλμ. και το 1,5 χλμ. θα γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και έως την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 για τις ομαδικές συμμετοχές και τις συμμετοχές σχολείων.
Υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι εγγραφής:
–  Με Online εγγραφή
–  Αυτοπροσώπως, στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ναυπλίου (οδός, Ν. Κίου 1, ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, τηλ: 27520-99085, fax: 27520-23288), από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09:00 ως 15:00.
–  Βάσει διαθεσιμότητας, στο Κέντρο Εγγραφών που θα λειτουργήσει στο “Φουγάρο”, την Παρασκευή 22 Νοέμβρη 11:00 με 19:00 και το Σάββατο 23 Νοέμβρη από τις 11:00 έως τις 19:00.

Αυτό το ήξερες;
Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία μοναδική στο είδος της Διοργάνωση!
Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS.
Η Διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του Συλλόγου «ΑμεΑ Αργολίδας».

Tip
Θα υπάρχει τάπητας χρονομέτρησης στην έξοδο του κάστρου, ώστε να καταγράψετε την επίδοσή σας στην ανάβαση των 999 σκαλοπατιών!
Όχι μόνο θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την εξαιρετικής ομορφιάς πόλη του Ναυπλίου με την Ακροναυπλία, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι και να αθληθείτε, αλλά ο “Παλαμήδειος Άθλος” έχει προετοιμάσει για εσάς -πέρα από το μοναδικό αγωνιστικό πρόγραμμα- και ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο χώρο του Φουγάρου.

Αρχείο